23 listopada 2023r. klasa 4a wzięła udział w wycieczce do Spichlerza w Boguchwale. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach dydaktyczno-kulinarnych. Po przybyciu na miejsce zwiedzili zabytkowy Spichlerz, poznali historię obiektu oraz współczesną misję społeczno- kulturalno- oświatową zarządzającej Spichlerzem Spółki. Czwartoklasiści wykazali się ogromnym zainteresowaniem i aktywnością w trakcie spotkania prowadzonego przez Prezesa Spółki BFR Pana Janusza Burdackiego oraz Kierownika ds. Gastronomii. Celem prelekcji było podniesienie poziomu wiedzy i świadomości na temat zdrowego stylu życia, zdobycie umiejętności w przygotowywaniu posiłków i oczywiście dobra zabawa. Podczas warsztatów kulinarnych uczniowie z pomocą szefa kuchni przygotowali pyszne pizze. Na koniec zajęć miała miejsce degustacja przygotowanych potraw. Było smacznie, a zarazem zdrowo! 🙂