Czwartek (19 września) to już przedostatni dzień z naszymi hiszpańskimi gośćmi.
Pierwszym punktem dzisiejszego programu było spotkanie z uczniami klasy 2b, którzy w ramach działań ekologicznych wraz z wychowawczynią, p. Pauliną Kubicz, przygotowali doniczki na kwiaty. Młodzież hiszpańsko-polska i drugoklasiści wspólnie posadzili kwiaty doniczkowe. Ozdobią one sale lekcyjne i będą pamiątką współpracy.
Następnie miało miejsce wspólne przygotowanie lunchu… Dziś w menu hiszpańska zupa gazpacho przygotowana przez młodzież z Granady i tradycyjna polska sałatka jarzynowa zrobiona przez naszych uczniów Było kolorowo i smakowicie, a czas spędzony przy wspólnym stole na pewno pozostanie w pamięci wszystkich.
Na zakończenie wysłuchaliśmy i obejrzeliśmy przygotowane przez uczniów prezentacje nt. Granady, szkoły naszych partnerów oraz o międzynarodowym projekcie ekologicznym 'A garden, a sigh… Cultivate plants in your school’.