8 listopada 2021 w naszej szkole obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang.”European Day of Healthy Food and Cooking”).Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety. W tym roku nasze wspólne śniadanie było bardzo kolorowe. Dominowały barwy: żółta, pomarańczowa i zielona, aczkolwiek posiłki zawierały również takie kolory jak brązowy, biały czy czerwony. Każda klasa była odpowiedzialna za jakąś barwę, dlatego nasza szkoła promieniała w tym dniu zdrowymi kolorami. Nasi uczniowie przyrządzili smaczne i wartościowe posiłki. Ci, którzy nie byli obecni w szkole, przygotowali śniadanie w domach. Wielkie podziękowania należą się również rodzicom, którzy zaopatrzyli dzieci w produkty żywieniowe orazwłączyli się do naszej akcji.

Było kolorowo, kulinarnie i bardzo kreatywnie, co widać na załączonych zdjęciach.

ŚNIADANIE DAŁO MOC!!!